Mötet med Jesus förändrar allt!

Vec­kan för vår log­mö­tes­se­rie är nu inne, och vi hop­pas verk­li­gen att även Du kom­mer att fin­nas med vid någon, någ­ra eller rentav alla sam­ling­ar! Inte bara och pri­märt för att få en trev­lig stunds gemen­skap, lyss­na till sång och intres­sant för­kun­nel­se, ser­ve­ras gott fika eller nju­ta av det vack­ra land­ska­pet, utan just av den anled­ning som temat för mötes­se­ri­en tyd­ligt pekar på: Mötet med Jesus för­änd­rar allt! 

För det är det­ta som är vår fas­ta över­ty­gel­se, och vi kom­mer under kväl­lar­na tit­ta på fem oli­ka tex­ter i Johan­ne­se­vange­li­et som beskri­ver den­na san­ning. Dels som de verk­li­ga och san­na histo­ris­ka hän­del­ser som Johan­nes skild­rar, men ock­så hur des­sa hän­del­ser — näs­tan 2000 år sena­re — talar till oss män­ni­skor här och nu. Om hur mötet med Jesus än idag, pre­cis som då, fak­tiskt för­änd­rar allt!

Sam­ling­ar­na hålls i logen på Mag­nus Karls­sons gård i Kyr­kofjäll, Klö­vedal (se kar­ta nedan), och det finns gott om par­ke­rings­plat­ser i direkt anslut­ning till guds­tjänst­slo­ka­len. Efter var­je sam­ling fikar vi tillsammans. 

Varmt väl­kom­men!  

Onsdag 7 augusti kl. 19.00

Fred­rik Ljung­quist från Udde­val­la pre­di­kar uti­från Johan­nes 3 om mötet mel­lan Jesus och Nikodemus. 

Vi får lyss­na till för­sam­ling­ar­nas sång­a­re, och Mar­cus Anders­son leder oss i lovsång.

Fred­rik är 54 år gam­mal och kom­mer ursprung­li­gen från Stock­holm. Är sedan 28 år Udde­val­la­bo och har i 25 år arbe­tat som orto­ped­lä­ka­re. Tog emot fräls­ning­en från Jesus Kristus i unga år och sam­ta­lar gär­na om and­li­ga eller exi­sten­ti­el­la frågor. 

Torsdag 8 augusti kl. 19.00

Filip Lar­s­son från Älväng­en pre­di­kar uti­från Johan­nes 4 om mötet mel­lan Jesus och den sama­ris­ka kvin­nan vid Sykars brunn. 

Vi får lyss­na till för­sam­ling­ar­nas sång­a­re, och Mar­cus Anders­son leder oss i lovsång.

Filip är pre­di­kant, lov­sång­s­le­da­re och pas­tor i Par­til­le Pingst­för­sam­ling – Vall­hamra­kyr­kan. Han har en kan­di­da­tex­a­men i teo­lo­gi vid Fjell­haug Teo­lo­gis­ke Høgsko­le i Oslo. Till var­dags bor han i Älväng­en till­sam­mans med sin fru Elin, deras två söner och ett tju­go­tal höns.

Fredag 9 augusti kl. 19.00

Joel Mag­nus­son, pas­tor i mis­sions­för­sam­ling­ar­na på Tjörn, pre­di­kar uti­från Johan­nes 5 om mötet mel­lan Jesus och den sju­ke man­nen vid Betesda. 

Vi får lyss­na till för­sam­ling­ar­nas sång­a­re, och Mar­cus Anders­son leder oss i lovsång.

Joel kom­mer ursprung­li­gen från Fis­ke­bäck och har sedan 2011 tjä­nat som pas­tor i mis­sions­för­sam­ling­ar­na i Val­la och Klö­vedal. Joel bor till­sam­mans med sin fru Eve­li­na och deras fyra barn i Kållekärr. 

Lördag 10 augusti kl. 19.00

Mats Kollind från Bohus pre­di­kar uti­från Johan­nes 9 om mötet mel­lan Jesus den blin­de mannen.

Vi får även lyss­na till och ledas i lov­sång av Jon­ny & Noo­mie Björn­ha­ger från Bohus.

Mats är 52 år gam­mal, har tre barn och job­bar till var­dags med plåt och svets, res­te­ran­de tid tjä­nar han som pas­tor i pingst­kyr­kan Fila­del­fia Bohus. 

Söndag 11 augusti kl. 11.00

Jakob Lith­ner från Ange­red pre­di­kar uti­från Johan­nes 11 om Jesus och Lasarus.

Vi får även lyss­na till och ledas i lov­sång av Jon­ny & Noo­mie Björn­ha­ger från Bohus.

Jakob är med i San­de­slätts För­sam­ling som lig­ger i Hammarkullen/Angered i nor­ra Göte­borg. I cir­ka 40 år har han varit en del av ledar­tea­met där. För­sam­ling­en har inga anställ­da och äger inga loka­ler, så vid sidan om ansva­ret i för­sam­ling­en har Jakob job­bat som lära­re, IT-kon­sult och coach. Han är gift med Eli­sa­beth och de har till­sam­mans har tre vux­na döttrar.